Ledsagebrev til Politiklagemyndigheden om myndighedernes magtmisbrug mod Tibetsympatisører

Attachments:
Download this file (Oplysninger til DUP2.doc)Oplysninger til DUP2.doc[ ]75 Kb

[Dette er ledsagebrevet af 14. december 2012 til Støttekomiteen for Tibets fremsendelse af oplysninger til Den Uafhængige Politiklagemyndighed om politiets overgreb mod vores demonstration og mod folk med tibetanske flag. For den fulde rapport, se linket nederst i denne tekst, red.]

 Kære Mette Møller (og Christian L. Otto, Rasmus Blaabjerg m.fl.)

Vedr. sag nr. DUP-2012-331-0408 og DUP-2012-342-0071    

Den 22. oktober talte jeg i telefon med dig om DUP's afvisning af seks personers anmeldelse af Københavns Politi for magtmisbrug i forbindelse med den kinesiske præsidents statsbesøg i Danmark den 14.-16. juni 2012. Jeg har som formand for Støttekomiteen for Tibet været medvirkende til at koordinere deres klage sammen med vores advokat, Claus Bonnez.

Du fortalte mig, at det er muligt, at DUP vil genoptage sagen, hvis I modtager nye oplysninger. Jeg vedhæfter derfor et dokument (Oplysninger til DUP.doc), hvor jeg har forsøgt at samle alle de mest relevante oplysninger i sagen. Når det har taget næsten to måneder at udarbejde dokumentet, skyldes det, at jeg har haft meget erhvervsarbejde og en del andre uopsættelige opgaver. Støttekomiteen for Tibet er en lille forening, der udelukkende arbejder friviligt og ulønnet.

Jeg vedhæfter desuden personlige beretninger fra de mennesker, der blev forhindret i at fremvise tibetanske flag under statsbesøget. De fleste er skrevet af dem selv. Andre har jeg nedskrevet efter telefoninterviews. Vi har også andre skriftlige øjenvidneskildringer, som vi gerne fremsender.

Københavns Byret har i øvrigt berammet retssager i form at civile søgsmål for de seks oprindelige klagere. De handler alle om frihedsberøvelserne og finder sted den 21. februar.

Ud over information om de tilfælde, hvor mennesker fik deres ytrings- og forsamlingsfrihed krænket af politiet under statsbesøget, indeholder dokumentet også oplysninger om Støttekomiteen for Tibet's demonstration på Højbro Plads den 15. juni. Landsforeningen KRIM anmeldte samme dag politiet for magtmisbrug i den forbindelse, og vi håber, at DUP også vil genoverveje denne sag, som vi mener drejer sig om strafbart magtmisbrug, ikke om "politiets dispositioner uden for strafferetsplejen", som I skrev i jeres videresendelse af denne sag til Politidirektøren den 29. juni.

Støttekomiteen for Tibet og de individuelle klagere føler alle, at der er blevet sat alvorlige spørgsmålstegn ved vores retssikkerhed efter, at vi først har fulgt, hvordan ledende politifolk har fremsat usande påstande om vores adfærd og om deres egen indsats over for os, og dernæst hvordan vores klager er blevet afvist på stribe, udelukkende med henvisning til og på grundlag af politiets påstande. Det håber vi, at DUP som en uafhængig instans vil rette op på.

I er meget velkomne til at kontakte undertegnede med spørgsmål. Vi har indsamlet en del materiale i sagen og formilder gerne kontakt til fx øjenvidner.

Med venlig hilsen

Anders H. Andersen

Formand

Støttekomiteen for Tibet

5055 2842

http://www.tibetkomite.dk/

Oplysninger til DUP2.doc

 

Bliv aktiv - gør en forskel

Har du lyst til selv at gøre noget for tibetanernes sag? Støttekomiteen for Tibet har altid brug for nye aktive

Læs mere…

Betalingsoplysninger

Bank: reg.nr. 1551, kontonr. 2719134

MobilePay: 85230 (kan ikke anvendes i butikken)

 • 11 danske kandidater støtter Tibet

  Aktiv dansk deltagelse i Europa-Parlamentets arbejde for Tibet er på vej!

   Støttekomiteen for Tibet har opfordret kandidater til Europa-Parlamentsvalget til at love at støtte Tibet, hvis de bliver valgt. Det har 11 af kandidaterne gjort indtil nu. Dermed har danskerne fået mulighed for at stemme på en kandidat, der lover at:

  Læs mere…  
 • Tibets eksilpræsident Penpa Tsering besøger Danmark

  Pressemeddelelse, 2. maj 2023

  I eftermiddag bliver Tibets eksilpræsident (Sikyong) Penpa Tsering modtaget af repræsentanter fra det Tibetanske Samfund og danske Tibetforeninger i Københavns lufthavn. Han indleder hermed et 3-dages besøg i Danmark arrangeret af Støttekomiteen for Tibet i samarbejde med Office of Tibet i London.

  Det er Penpa Tserings første besøg i Danmark som præsident.

  Læs mere…  
 • Borgerforslag om verbalnoten til Kina
  Annuller regeringens verbalnote om Tibet!
   
  Underskriv borgerforslaget her: 
   
  Den 9. december 2009 anerkendte den danske regering for første gang Tibet som en del af Kina. Det skete gennem en såkaldt verbalnote, der også "modsatte sig” Tibets uafhængighed.
   
  Tibet har en historie, der går længere tilbage end Danmarks. Kina besatte Tibet ulovligt i 1950 og holder i dag landet i et jerngreb.
   
  Verbalnoten er i strid med folkeretten og med Danmarks forpligtelser og interesser. Den krænker desuden tibetanernes selvbestemmelsesret og modvirker en forhandlingsløsning. Læs uddybningen i selve forslaget.
   
  Støttekomiteen for Tibet forsøger nu at få Folketinget til at annullere verbalnoten. Det gør vi gennem dette borgerforslag. Vi håber, at du vil underskrive det og bede dine venner gøre det samme!
   
  Læs mere om verbalnoten her: http://www.tibetkomite.dk/verbalnoten-om-tibet