Politiets radiokommunikation om Tibetaktivister under det kinesiske statsbesøg

Københavns Politis Kommandocentrals (KSN) radiokommunikation om Tibetaktivister under Kinas præsidents statsbesøg den 15. juni 2012 (navn fjernet 17/6 16)

Dette er en forkortet udgave af 8 siders transskription af politiets lydoptagelser. Lydfilerne dækker følgende tidsrum: Kl. 10:15-10:30, 11:00-12:00, 14:10-16:00 og 19:00-20:20.

Tidspunkterne i oversigten angiver begyndelserne af lydoptagelserne. En tankestreg i begyndelse af en linie angiver, at en ny person taler.

 

Ved Amalienborg:

 Kl. 10:20:02:

"- KSN, et styk (utydeligt) kvindelig tilskuer bortvist nede fra Amalienborg, Amaliegade. Hun var i besiddelse af et frit Tibet flag. [CPR-nummer og navn angives], Luna Pedersen."

Kl. 11:40:36:

"- Og KSN, øh, jeg har brug for noget, øh, personale, der kan håndtere en, øh, aktivist for et frit Tibet, der vælter rundt nede på Toldboden. Jeg ved ikke, om du har noget, øh, opklaring eller et eller andet. Han kører rundt nede på en cykel."

Kl. 11:41:10:

"- Og så skal vi have noget personale frem til en aktivist nede på Toldboden, der kører rundt på en cykel. Lima en, lima en, har du personale omkring Toldboden? Kom.

- Ja, og vi har styr på ham (utydeligt). Der er (utydeligt), der har styr på ham (utydeligt).

- Lima en siger der er styr på aktivisten omkring Toldboden på cykel. Tak for det."

Ved Den lille Havfrue:

Kl. 11:52:18:

"- KSN, kan du ikke sende en gruppe, evt. lima en, ned til, øh, Den lille Havfrue. Der er en gruppe dernede, der tidligere har været lidt ballade med ved Amalienborg. De er nu trukket ned til Den lille Havfrue. De skal fjernes nu. Den bevogtning vi har nu, de kan ikke, øh, tage sig af det med det, de har af bevogtningsopgaver. Så der er en gruppe, der skal fjernes nu ved Den lille Havfrue. Kan du ikke sende lima en eller en anden derned? Lima nul to elleve, skifter.

- Lima nul to elleve, øh, din radio er mildest talt elendig.

- Lima en, lima en, øh, nogen aktivister skal fjernes nede fra Den lille Havfrue, altså aktivister skal fjernes. Kan du sende styrker frem, lima en, kom."

Kl. 11:53:52:

"- Lima nul to elleve, lima nul to elleve, kan vi sige mere om hvilke slags aktivister, kom."

Kl. 11:54:21:

"- KSN, KSN, ja, det var nogle kinesiske sikkerhedsfolk, der henvendte sig til vores bevogtning dernede, og de har kørt det lidt mere op, end det åbenbart var, så ... Nu snakker man om kun een person."

I Kongens Have ved Rosenborg:

Kl. 14:19:48:

"- KSN, øh, Kongens Have ... Umiddelbart, øh, øh, ved Rosenborg, på Kongens Have-siden, der står der en, øh, person i rød trøje med et flag, der godt kunne minde om noget fri Tibet. (utydeligt) ... jeg er på vej derover selv. Har du nogen inde i Kongens Have, der kan kigge på det?"

Kl. 14:21:52:

"- Lima to elleve, jeg tror det er dig, der har en gruppe holdende i Gothersgade Øster Voldgade. Er der nogen derfra, der lige kan gå op til Rosenborg Slot ved Kongens ... Kongens Have ved Rosenborg Slot. Der står lima syv nul nine og er på vej hen til en person, der kunne være noget free Tibet. Kan du tage nogen hen (utydeligt)."

Kl. 14:23:45:

"- Og han står inde i Kongens Have - med det her flag som flere siger ikke er et ... er ... er det tibetanske flag, altså det skulle være det tibetanske flag. Så skal man jo beslutte sig for, hvad man gør ved ham."

Kl. 15:10:07:

- KSN, KSN, vi ... vi sætter lige to grupper til noget fast bevogtning inde i Kongens Have - den side der vender ind mod selve slottets indgang. Lima en, skift.

På Højbro Plads:

Kl. 19:27:40:

"- Hvordan ser det ud på Højbro Pads? Hvor mange og ... hvordan og hvorledes, kom.

- KSN, KSN. Knap 100, skønner vi. En broget flok af asiater og danskere ... flag og balloner ... og rolig stemning. Der er lidt ... slagsange eller hvad sådan nogen sange er. Alt roligt i øvrigt."

Kl. 19:42:08:

"- KSN, KSN, kan du få kontakt til delta fire nul en? Delta fire nul en. Så skal han til Nikolai Kirke. Nikolai Kirke og se om der er synligt banner på kirken, Falun Gong (utydeligt) banner."

Kl. 19:50:13:

"- Hvordan går det med banneret? Er der noget i det? Kom."

Kl. 19:50:24:

"- Det må jeg sige nej til. Jeg står på ... Højbro Plads og kigger over mod Nikolai Kirke. Så er der fire store ... eller fire brogede vimpler med form som et L, men det kan lige så vel være at de skal holde på noget ... arbejdere sætte noget stillads op, men ingen bannere."

Kl. 19:56:04:

"- (utydeligt) med en situation inde fra Højbro Plads. Alt roligt. Fire golfer er kørt ind foran (2-3 utydelige ord) demonstrationen. Skærmer herved. Lima en, skifter.

- Lima en med ufattelig meget støj. Jeg tror du lavede en (kou?) lige der. Er bilerne kørt på plads? Kom.

- KSN, KSN. Jeg har meget vel lavet en kou. Ja, bilerne er kørt på plads, fire stykker, dækker for demoen. Lima en.

- Lima en, lima en, ja, den er næsten ulæselig, men jeg fik, at bilerne er på plads, og de skærmer af. Modtaget. Slut."

På Christiansborg Slotsplads:

Kl. 20:03:12:

"- Til orientering: Lige foran opkørslen til Christiansborg, der er sneget sig et tibetansk flag ind. Jeg prøver med nogle af mine folk og skærme af for dem, når de kører forbi, men til orientering: jeg tror det sidder på en ladcykel eller noget i den stil."

Kl. 20:04:04:

- To elleve, lima to elleve. Prøv lige at få styr på den ... de tibetanere der, for de [den kinesiske kortege, red.] er på møllerens plads [Christmas Møllers Plads?, red.] nu. Kom.

Kl. 20:04:15:

"- Og, lima en, lima en. Ja, skal vi tage flaget fra dem, eller hvordan? Lima to elleve, skifter.

- (støj) Tag flaget fra dem. Kom."

Kl. 20:06:54:

"- Til orientering så bliver der hevet flere små ... tibetanske flag og lignende op blandt dem, der står tæt på. Til orientering. Lima to elleve.

- Her er KSN. Så er VIP'en fremme. VIP'en fremme. Slut."

Kl. 20:11:16:

"- Ja, vi kaldte nogle gange fordi der var en, der havde snydt herovre, men vi har fået fat i ham, og vi er lige ved at undersøge, hvad han er for en. Delta elleve nul en, skifter.

- Elleve nul en. Her så ... fint ud. Super godt. Modtaget."

 

 

Bliv aktiv - gør en forskel

Har du lyst til selv at gøre noget for tibetanernes sag? Støttekomiteen for Tibet har altid brug for nye aktive

Læs mere…

Betalingsoplysninger

Bank: reg.nr. 1551, kontonr. 2719134

MobilePay: 85230

 • Åbent brev til regeringen om Hong Kong

  Åbent brev til den danske regering

  Kære udenrigsminister Jeppe Kofod

  Den nye sikkerhedsbeslutning, som blev fremlagt i Kinas Folkekongres den 22. maj (1) og vedtaget i dag, er den alvorligste trussel mod Hong Kongs selvstyre, demokrati og menneskerettigheder, som vi hidtil har været vidne til. Enhver med kendskab til Tibet og Østturkestan ved, hvordan det kinesiske styre udnytter love om "national sikkerhed" som et påskud for målrettede indgreb mod kritik af regeringen, initiativer for at styrke etniske identiteter eller sågar ønsker om at måtte benytte sit eget sprog i undervisningen, j.fr. Tashi Wangchuk-sagen (2).

  Læs mere…  
 • Generalforsamlingen er udskudt

  P.g.a coronakrisen har bestyrelsen besluttet at udskyde foreningens generalforsamling på ubestemt tid. Den skulle have været afholdt den 31. marts. Vi vil indkalde påny.

   
 • Tibetans, Uighurs, Hong Kong'ers, Taiwanese and Chinese demonstrate at China's Embassy

  Tibetans, Uighurs, Hong Kong'ers, Taiwanese and Chinese demonstrate at China's Embassy

  https://www.facebook.com/events/176169740467748/

  For the first time in Denmark the Chinese Embassy faces collective resistance from some of the peoples that are most directly suppressed or threatened by China. On Tuesday 10 March at 4.30 pm we protest against China's ruthless behaviour but also to show that we could all live in harmony with China if only the Chinese leaders would let everyone live as they chose.

  Ms Zumretay Arkin from World Uyghur Congress in Munich visits Denmark to tell about re-education camps and total surveillance. There will be speeches by the Hong Kong activist Mr Andrew Chan, chairman of Taiwan Corner, Mr Michael Danielsen and exile Chinese Ms Marion Chen from Our Future House. We will also read the statement by Tibet's exile President, Mr Lobsang Sangay. Danish politics are represented by Mr Christian Jul (Red-Green Alliance), Mr Thomas Rohden from Danish China-Critical Society and Mr Anders Storgaard, Conservative Youth.

  Læs mere…