Stemmer fra Tibet

Foredrag om forfatter Tsering Woeser ved oversætter Violet Law
 
Tid:    Torsdag den 9. marts kl. 19.30
Sted:  Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, Kbh. K (280 m fra Christianshavn Metro)
 
En af nutidens mest kendte og beundrede tibetanske forfattere er Tsering Woeser. Som journalist og poet har hun i høj grad givet det besatte land en stemme gennem sine bøger og er dermed en del af Tibets stærke, alsidige og tusindårige litterære tradition.
 
Sammen med sin kinesiske mand Wang Lixiong, der i flere værker har analyseret samfundsudviklingen i Tibet, udgav Woeser i 2014 antologien ”Voices from Tibet”. Bogen belyser de frustrationer, der skabte opstanden i 2008, og de stadigt skrappere kinesiske kontroltiltag, der siden har præget Tibet. Forfatterne vurderer også landets fremtidsudsigter i et kritisk perspektiv. Begge har modtaget adskillige priser. De bor i dag i Beijing. Woeser er i husarrest og kan ikke rejse udenlands.
 
Heldigvis har Woesers oversætter Violet Law sagt ja til at besøge Danmark for at fortælle om bogen og om Woesers forfatterskab. Law er journalist og har arbejdet for bl.a. The Economist, AP og Al Jazeera. Hun modtog i 2010 pressens menneskerettighedspris i Hong Kong for sine oversættelser af kinesiske dissidenters værker.
 
Foredraget er på engelsk. Der serveres kaffe, te og vand.
 
Arrangementet er gratis, og alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Foredraget er arrangeret af Dansk Oversætterforbund, Dansk PEN og Støttekomiteen for Tibet.

Bliv aktiv - gør en forskel

Har du lyst til selv at gøre noget for tibetanernes sag? Støttekomiteen for Tibet har altid brug for nye aktive

Læs mere…

Betalingsoplysninger

Bank: reg.nr. 1551, kontonr. 2719134

MobilePay: 85230 (kan ikke anvendes i butikken)

 • Tibets eksilpræsident Penpa Tsering besøger Danmark

  Pressemeddelelse, 2. maj 2023

  I eftermiddag bliver Tibets eksilpræsident (Sikyong) Penpa Tsering modtaget af repræsentanter fra det Tibetanske Samfund og danske Tibetforeninger i Københavns lufthavn. Han indleder hermed et 3-dages besøg i Danmark arrangeret af Støttekomiteen for Tibet i samarbejde med Office of Tibet i London.

  Det er Penpa Tserings første besøg i Danmark som præsident.

  Læs mere…  
 • Borgerforslag om verbalnoten til Kina
  Annuller regeringens verbalnote om Tibet!
   
  Underskriv borgerforslaget her: 
   
  Den 9. december 2009 anerkendte den danske regering for første gang Tibet som en del af Kina. Det skete gennem en såkaldt verbalnote, der også "modsatte sig” Tibets uafhængighed.
   
  Tibet har en historie, der går længere tilbage end Danmarks. Kina besatte Tibet ulovligt i 1950 og holder i dag landet i et jerngreb.
   
  Verbalnoten er i strid med folkeretten og med Danmarks forpligtelser og interesser. Den krænker desuden tibetanernes selvbestemmelsesret og modvirker en forhandlingsløsning. Læs uddybningen i selve forslaget.
   
  Støttekomiteen for Tibet forsøger nu at få Folketinget til at annullere verbalnoten. Det gør vi gennem dette borgerforslag. Vi håber, at du vil underskrive det og bede dine venner gøre det samme!
   
  Læs mere om verbalnoten her: http://www.tibetkomite.dk/verbalnoten-om-tibet
   
 • Kinas A4-demonstrationer fortsætter i Danmark

  En række danske organisationer støtter i morgen lørdag det kinesiske folks modige protester imod deres regering med en demonstration foran Kinas ambassade i Hellerup (kl. 13-14) og senere på Amagertorv (15-16).

  https://www.facebook.com/events/463266102638937/

  Demonstrationen finder sted på FN’s menneskerettighedsdag den 10. december og gælder desuden et værdigt liv med ytringsfrihed og menneskerettigheder i Vietnam, Tibet, Østturkestan og Hong Kong.

  Vi opfordrer folk til at møde op med A4-ark – enten blanke eller med budskaber.

  Desuden medbringer vi bannere, stearinlys, flag og plakater.

  Arrangører:

  Støttekomiteen for Vietnam
  Students for a Free Tibet- Denmark
  Dansk Selskab for Tibetansk Kultur
  Støttekomiteen for Tibet
  Viet Tan Danmark
  Medlemmer af Federation for a Democratic China