Mød Tibets eksilpræsident Penpa Tsering

TID: Onsdag den 3. maj kl. 16-17
STED: Store Sal, Vartov, Farvergade 27, København K
 
 
Kom og hør, hvordan den kinesiske regering undertrykker og diskriminerer den tibetanske befolkning, og hvad tibetanerne gør for at forsvare og bevare deres kultur og religion. 
 
Tibets eksilpræsident Penpa Tsering vil fortælle, hvordan Kinas nye undervisningspolitik får tibetanske forældre til at sende deres børn på kinesiske kostskoler, hvor børnene reelt frarøves deres modersmål og kultur. Han vil også berette om den tvungne forflytning og genbosætning af Tibets landbefolkning, udnyttelsen af tibetanernes arbejdskraft og den massive overvågning af befolkningen.
 
Foredraget foregår på engelsk og er gratis. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål.
 
Arrangementet er et samarbejde mellem Amnesty International Danmark og Støttekomiteen for Tibet.

Demonstration den 10. marts markerer folkeopstanden i Tibet

TID:              Fredag den 10. marts kl. 16-17

STED:           Foran Kinas ambassade, Øregårds Alle 25, Hellerup

https://www.facebook.com/events/767345354787407/

Kl. 18-19 er der en lysmanifestation på Gammeltorv i samarbejde med Amnesty International.

Demonstrationen afholdes sammen med de andre danske Tibetorganisationer i anledning af 64-årsdagen for den tibetanske folkeopstand i Lhasa i 1959. Den tematiserer den aktuelle situation i Tibet og fokuserer på, hvordan tibetanernes rettigheder underkendes systematisk og vedvarende.

Program:

• Hanne Bess Boelsbjerg (Støttekomiteen for Tibet) læser uddrag af den tibetanske eksilpræsident Penpa Tserings 10. marts-tale.

• Anders Højmark Andersen (Støttekomiteen for Tibet) taler på baggrund af Tibetsagen om, hvordan Kina har opnået indflydelse i bl.a. Danmark til at forhindre demonstrationer for Tibet.

• Tine Steffensen (Studerende for et Frit Tibet) fortæller om den aktuelle kampagne for at stoppe et amerikansk medicinalfirma, der medvirker til at kortlægge den tibetanske befolknings DNA uden deres samtykke.

• Grethe Sørvig (Dansk Selskab for Tibetansk Kultur) giver indblik, hvordan den kinesiske regering har tvunget tibetanske børn på kostskoler langt fra deres forældre. Her må de kun tale kinesisk og frarøves muligheden for en opvækst præget af tibetansk kultur. Dette minder om andre koloniseringsforsøg, som tvangsforflytningen af grønlandske børn, der nu bliver fordømt både i Danmark og i udlandet.

Efter demonstrationen er der mulighed for at tage S-toget til Nørreport og samles på Gammeltorv, hvor der arrangeres en lysmanifestation i samarbejde med Amnesty International’s eventgruppe. Det er første gang, at Amnesty er officiel samarbejdspartner omkring dette arrangement, så det glæder os meget. Lysmanifestationen foregår fra kl. 18-19.

For at styrke fællesskabet er der efterfølgende mulighed for, at de, der ønsker det, kan spise sammen på en nærliggende restaurant. Der arrangeres fælles bordbestilling ved at skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , mens regningen afregnes særskilt.

Markeringen af årsdagen er arrangeret af Støttekomiteen for Tibet, Studerende for et Frit Tibet, Dansk Selskab for Tibetansk Kultur og Amnesty International’s eventgruppe samt støttet af det Tibetanske Samfund.

Vi glæder os til at se jer!

Farvel Tibet - på sporet af et tabt land

Foredrag af Tore Grønne, der fortæller om sin syv måneder lange usædvanlige rejse på cykel og til fods til afsidesliggende landsbyer, gamle klostre og utilgængelige dale i Tibet.  

Her overnatter han hos de lokale beboere, der beretter om uforglemmelige og hjerteskærende historier:  Den gamle bitre guerillakriger, der engang kæmpede for et frit Tibet; børn sendt alene i eksil; munke på flugt; tidligere politiske fanger med historier om grusom tortur i kinesiske fængsler.  

Foredraget er ledsaget af mange billeder og baseret på hans bog “Farvel Tibet – på sporet af et tabt land”.

Læs mere...

Stemmer fra Tibet

Foredrag om forfatter Tsering Woeser ved oversætter Violet Law
 
Tid:    Torsdag den 9. marts kl. 19.30
Sted:  Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, Kbh. K (280 m fra Christianshavn Metro)
 
En af nutidens mest kendte og beundrede tibetanske forfattere er Tsering Woeser. Som journalist og poet har hun i høj grad givet det besatte land en stemme gennem sine bøger og er dermed en del af Tibets stærke, alsidige og tusindårige litterære tradition.
 
Sammen med sin kinesiske mand Wang Lixiong, der i flere værker har analyseret samfundsudviklingen i Tibet, udgav Woeser i 2014 antologien ”Voices from Tibet”. Bogen belyser de frustrationer, der skabte opstanden i 2008, og de stadigt skrappere kinesiske kontroltiltag, der siden har præget Tibet. Forfatterne vurderer også landets fremtidsudsigter i et kritisk perspektiv. Begge har modtaget adskillige priser. De bor i dag i Beijing. Woeser er i husarrest og kan ikke rejse udenlands.
 
Heldigvis har Woesers oversætter Violet Law sagt ja til at besøge Danmark for at fortælle om bogen og om Woesers forfatterskab. Law er journalist og har arbejdet for bl.a. The Economist, AP og Al Jazeera. Hun modtog i 2010 pressens menneskerettighedspris i Hong Kong for sine oversættelser af kinesiske dissidenters værker.
 
Foredraget er på engelsk. Der serveres kaffe, te og vand.
 
Arrangementet er gratis, og alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Foredraget er arrangeret af Dansk Oversætterforbund, Dansk PEN og Støttekomiteen for Tibet.

Tibetanske flag ved Kinas ambassade og på balloner i byen

Støttekomiteen for Tibet, Studerende for et Frit Tibet og Det tibetanske Samfund i Danmark markerer Tibets nationaldag den 10. marts ved at dele heliumballoner med tibetanske flag og foldere ud i byen og ved at parkere en bil dekoreret med tibetanske flag over for Kinas ambassade i Hellerup.

Læs mere...

Stop pandadiplomatiet! Demonstration ved Zoo 10. april 2019

Vi er ikke til salg! Nej tak til pandadiplomati.

Test din ytringsfrihed på onsdag fra kl. 16.

Du kan også tilmelde dig og følge med på Facebook.

Læs mere...

Mød os på Smag Verden Gadefest lørdag d. 23. august

Støttekomiteen for Tibet er også med, når Prags Boulevard forvandles til en blanding af verdensmusik, international street-food og københavnske foreninger. Sidste år tiltrak festen op imod 40.000 besøgende og igen i går kan københavnerne nu opleve byens diversitet.

Kom og oplev kulturer fra hele verden, når Københavns mange foreninger viser, hvad de arbejder med i det daglige, og hvordan de hver især bidrager til Københavns mangfoldighed.

Læs mere om festen på Smag Verdens hjemmeside.

Tibetdemonstration ved Kinas ambassade 10. marts 2019

 

Ambassadeskilt

Kom med til demonstration på 60-årsdagen for folkeopstanden i Lhasa og vis Kina, at vi aldrig glemmer Tibet!

Vi medbringer et hav af tibetanske flag og sørger for musik og taler.

Vi samles ved Hellerup Station kl. 13.30 og går i optog til Kinas ambassade. Kl. 14 bliver der her musik af Henrik Strube og taler af blandt andre Pernille Frahm (SF) og Viggo Fischer (KF).

Læs mere...

STØTTEKOMITEEN HOLDER LOPPEMARKED!

Har du brug for et spisebord, et skrivebord, reoler eller andre møbler, et billede fra Tibet, køkkengrej eller andre spændende sager? Så kom forbi Ryesgade 90 A, 2100 København Ø lørdag d. 2. august kl. 12.00 – 15.00 og tag hvad du skal bruge. Alt skal væk! Donationer modtages. Husk kontanter!

Confucius-institutter: Sprogundervisning eller propaganda?

Confucius

 

Tid: Tirsdag den 26. februar kl. 14-16 (mødetid et kvarter før af hensyn til sikkerhedstjek)

Sted: Fællessalen, Folketinget, Christiansborg

 

Velkommen til dansk premiere på den prisvindende dokumentarfilm IN THE NAME OF CONFUCIUS efterfulgt af paneldebat med filminstruktør Doris Liu (Canada), journalist Thomas Foght (Radio24syv), der har fået aktindsigt i de danske Confucius-institutter, og MF'erne Kenneth Kristensen Berth (DF), Michael Aastrup Jensen (V) og Christian Juhl (EL).

Tilmelding senest 24. februar til
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Læs mere...

Demonstration for Tibet og imod kinesisk propaganda

STED: På fortovet overfor H. C. Andersens Boulevard 36
TID: Onsdag den 11. juni kl. 16.30-19.00

https://www.facebook.com/events/318895798268708/

Kinas 5. øverste leder og hovedansvarlige for propaganda og censur, Liu Yunshan, åbner i dag kl. 17.30 et nyt kinesisk kulturcenter på H. C. Andersens Boulevard 36. Han er inviteret til Danmark af regeringen, og kulturminister Marianne Jelved deltager i åbningen. Dermed blåstempler det officielle Danmark den kinesiske propaganda og censur.

Læs mere...

Demonstration på 25-årsdagen for Tiananmenmassakren

Demonstration markerer 25-årsdagen for massakren på Den Himmelske Freds Plads
TID: Den 4. juni kl. 17-19
STED: Kinas ambassade, Øregårds Alle 25, Hellerup
Arrangør: Federation for a Democratic China
Kom og vis solidaritet med det undertrykte kinesiske folk! De kinesiske lederes forbrydelser er ikke glemt!
Støttekomiteen for Tibet

HVAD NU, TIBET? Mød Tibets eksilpræsident Lobsang Sangay

 Tid: Fredag 10. november klokken 16.30-18.00

Sted: Vartov, Store Sal, Farvergade 27, København

Kinas præsident Xi Jinping strammer grebet om magten og er netop blevet genvalgt for en ny femårig periode. Hvilken betydning får det for Tibet og tibetanerne, hvis kultur og sprog har været undertrykt i årtier? Du har en unik mulighed for at møde Lobsang Sangay, der i 2011 afløste Dalai Lama som det tibetanske folks politiske leder. Han er desuden folkerets­-ekspert og har en ph.d. fra Harvard University. 

Læs mere...

Mød Tibets premierminister i eksil

 
Tibets premierminister i eksil, Dr Lobsang Sangay, kommer til Danmark den 18.-21. maj. Tirsdag aften diskuterer han buddhismens rolle i og uden for Tibet sammen med Lakha Lama i Phendeling. Du kan fortsat nå at købe billet. http://caretibetan.org/wp/?page_id=931
Med venlig hilsen
 
Anders H. Andersen
Støttekomiteen for Tibet

På flugt med sandheden: Mød Nyima Lhamo

Onsdag den 8. februar kl. 19.00
VerdensKulturCentret (lokale 305) 
Nørre Allé 7, 2200 København N
Gratis entré

Læs mere...

Indkaldelse til generalforsamling i Støttekomiteen for Tibet

TID:              Onsdag den 26. marts kl. 19.30
STED:           Ryesgade 90 A, 2100 Kbh. Ø

Dagsorden for generalforsamlingen:

a) Valg af dirigent og referent
b) Formandens beretning
c) Årsregnskab for 2013
d) Fastsættelse af kontingent for 2014
e) Indkomne forslag
f ) Valg af bestyrelse, to suppleanter og kasserer
g) Valg af revisorer
h) Eventuelt

Alle er meget velkomne! Men kun medlemmer, der har betalt kontingent indenfor det seneste år, har stemmeret på generalforsamlingen. Et medlem kan møde med en skriftlig fuldmagt foruden sin personlige stemme. Forslag til behandling under punkt e) i dagsordenen skal indsendes skriftligt og være bestyrelsen (formand Anders H. Andersen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. ) i hænde senest 6 dage før generalforsamlingen.

Information om retssagerne

Efter generalforsamlingen fortæller vi om de retssager, som Støttekomiteen har koordineret for at stille de danske myndigheder til ansvar for de indgreb mod Tibetaktivisters ytrings- og demonstrationsfrihed, som skete under kinesiske lederes besøg i Danmark i 2012 og 2013.

Mød to medlemmer af det eksiltibetanske parlament

TID:      Onsdag den 18. maj kl. 19.30 
STED:   Unitarernes Hus, Dag Hammarskjölds Alle 30, Kbh. Ø 
             Tæt på Østerport St. og bus 1A, 14 og 37
Entré:  Gratis for medlemmer af Støttekomiteen. Kr. 50 for ikke-medlemmer.
https://www.facebook.com/events/1764173890481472/

Hvad er situationen i Tibet? Og hvordan forløb det nylige eksiltibetanske valg?

Læs mere...

Sneløverne har brug for din hjælp!

På Tibets opstandelsesdag mandag den 10. marts går sneløverne gennem Københavns gader. Igen i år har vi brug for din hjælp til at gøre opmærksom på de menneskerettighedskrænkelser, der dagligt finder sted i Tibet.

Kom derfor og gå med sneløverne. Vi vil være følgende steder:

Kl. 16.30-17.00: Kultorvet

Kl. 17.00-17.30: Kgs Nytorv

Kl. 17.30-18.00: Højbro Plads/Amagertorv

Kl. 18.00-18.30: Rådhuspladsen

Husk tibetanske flag. Der vil efterfølgende være mulighed for at mødes til en snak, hvor vi også bestiller noget mad, i Farvergade 27 (2 min. fra Rådhuspladsen).

Vi glæder os til at se jer!

Studerende for et Frit Tibet

Støttekomiteen for Tibet

Bliv aktiv - gør en forskel

Har du lyst til selv at gøre noget for tibetanernes sag? Støttekomiteen for Tibet har altid brug for nye aktive

Læs mere…

Betalingsoplysninger

Bank: reg.nr. 1551, kontonr. 2719134

MobilePay: 85230 (kan ikke anvendes i butikken)

 • 11 danske kandidater støtter Tibet

  Aktiv dansk deltagelse i Europa-Parlamentets arbejde for Tibet er på vej!

   Støttekomiteen for Tibet har opfordret kandidater til Europa-Parlamentsvalget til at love at støtte Tibet, hvis de bliver valgt. Det har 11 af kandidaterne gjort indtil nu. Dermed har danskerne fået mulighed for at stemme på en kandidat, der lover at:

  Læs mere…  
 • Tibets eksilpræsident Penpa Tsering besøger Danmark

  Pressemeddelelse, 2. maj 2023

  I eftermiddag bliver Tibets eksilpræsident (Sikyong) Penpa Tsering modtaget af repræsentanter fra det Tibetanske Samfund og danske Tibetforeninger i Københavns lufthavn. Han indleder hermed et 3-dages besøg i Danmark arrangeret af Støttekomiteen for Tibet i samarbejde med Office of Tibet i London.

  Det er Penpa Tserings første besøg i Danmark som præsident.

  Læs mere…  
 • Borgerforslag om verbalnoten til Kina
  Annuller regeringens verbalnote om Tibet!
   
  Underskriv borgerforslaget her: 
   
  Den 9. december 2009 anerkendte den danske regering for første gang Tibet som en del af Kina. Det skete gennem en såkaldt verbalnote, der også "modsatte sig” Tibets uafhængighed.
   
  Tibet har en historie, der går længere tilbage end Danmarks. Kina besatte Tibet ulovligt i 1950 og holder i dag landet i et jerngreb.
   
  Verbalnoten er i strid med folkeretten og med Danmarks forpligtelser og interesser. Den krænker desuden tibetanernes selvbestemmelsesret og modvirker en forhandlingsløsning. Læs uddybningen i selve forslaget.
   
  Støttekomiteen for Tibet forsøger nu at få Folketinget til at annullere verbalnoten. Det gør vi gennem dette borgerforslag. Vi håber, at du vil underskrive det og bede dine venner gøre det samme!
   
  Læs mere om verbalnoten her: http://www.tibetkomite.dk/verbalnoten-om-tibet