Demonstration den 10. marts markerer folkeopstanden i Tibet

TID:              Fredag den 10. marts kl. 16-17

STED:           Foran Kinas ambassade, Øregårds Alle 25, Hellerup

https://www.facebook.com/events/767345354787407/

Kl. 18-19 er der en lysmanifestation på Gammeltorv i samarbejde med Amnesty International.

Demonstrationen afholdes sammen med de andre danske Tibetorganisationer i anledning af 64-årsdagen for den tibetanske folkeopstand i Lhasa i 1959. Den tematiserer den aktuelle situation i Tibet og fokuserer på, hvordan tibetanernes rettigheder underkendes systematisk og vedvarende.

Program:

• Hanne Bess Boelsbjerg (Støttekomiteen for Tibet) læser uddrag af den tibetanske eksilpræsident Penpa Tserings 10. marts-tale.

• Anders Højmark Andersen (Støttekomiteen for Tibet) taler på baggrund af Tibetsagen om, hvordan Kina har opnået indflydelse i bl.a. Danmark til at forhindre demonstrationer for Tibet.

• Tine Steffensen (Studerende for et Frit Tibet) fortæller om den aktuelle kampagne for at stoppe et amerikansk medicinalfirma, der medvirker til at kortlægge den tibetanske befolknings DNA uden deres samtykke.

• Grethe Sørvig (Dansk Selskab for Tibetansk Kultur) giver indblik, hvordan den kinesiske regering har tvunget tibetanske børn på kostskoler langt fra deres forældre. Her må de kun tale kinesisk og frarøves muligheden for en opvækst præget af tibetansk kultur. Dette minder om andre koloniseringsforsøg, som tvangsforflytningen af grønlandske børn, der nu bliver fordømt både i Danmark og i udlandet.

Efter demonstrationen er der mulighed for at tage S-toget til Nørreport og samles på Gammeltorv, hvor der arrangeres en lysmanifestation i samarbejde med Amnesty International’s eventgruppe. Det er første gang, at Amnesty er officiel samarbejdspartner omkring dette arrangement, så det glæder os meget. Lysmanifestationen foregår fra kl. 18-19.

For at styrke fællesskabet er der efterfølgende mulighed for, at de, der ønsker det, kan spise sammen på en nærliggende restaurant. Der arrangeres fælles bordbestilling ved at skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , mens regningen afregnes særskilt.

Markeringen af årsdagen er arrangeret af Støttekomiteen for Tibet, Studerende for et Frit Tibet, Dansk Selskab for Tibetansk Kultur og Amnesty International’s eventgruppe samt støttet af det Tibetanske Samfund.

Vi glæder os til at se jer!

Bliv aktiv - gør en forskel

Har du lyst til selv at gøre noget for tibetanernes sag? Støttekomiteen for Tibet har altid brug for nye aktive

Læs mere…

Betalingsoplysninger

Bank: reg.nr. 1551, kontonr. 2719134

MobilePay: 85230 (kan ikke anvendes i butikken)

 • Tibets eksilpræsident Penpa Tsering besøger Danmark

  Pressemeddelelse, 2. maj 2023

  I eftermiddag bliver Tibets eksilpræsident (Sikyong) Penpa Tsering modtaget af repræsentanter fra det Tibetanske Samfund og danske Tibetforeninger i Københavns lufthavn. Han indleder hermed et 3-dages besøg i Danmark arrangeret af Støttekomiteen for Tibet i samarbejde med Office of Tibet i London.

  Det er Penpa Tserings første besøg i Danmark som præsident.

  Læs mere…  
 • Borgerforslag om verbalnoten til Kina
  Annuller regeringens verbalnote om Tibet!
   
  Underskriv borgerforslaget her: 
   
  Den 9. december 2009 anerkendte den danske regering for første gang Tibet som en del af Kina. Det skete gennem en såkaldt verbalnote, der også "modsatte sig” Tibets uafhængighed.
   
  Tibet har en historie, der går længere tilbage end Danmarks. Kina besatte Tibet ulovligt i 1950 og holder i dag landet i et jerngreb.
   
  Verbalnoten er i strid med folkeretten og med Danmarks forpligtelser og interesser. Den krænker desuden tibetanernes selvbestemmelsesret og modvirker en forhandlingsløsning. Læs uddybningen i selve forslaget.
   
  Støttekomiteen for Tibet forsøger nu at få Folketinget til at annullere verbalnoten. Det gør vi gennem dette borgerforslag. Vi håber, at du vil underskrive det og bede dine venner gøre det samme!
   
  Læs mere om verbalnoten her: http://www.tibetkomite.dk/verbalnoten-om-tibet
   
 • Kinas A4-demonstrationer fortsætter i Danmark

  En række danske organisationer støtter i morgen lørdag det kinesiske folks modige protester imod deres regering med en demonstration foran Kinas ambassade i Hellerup (kl. 13-14) og senere på Amagertorv (15-16).

  https://www.facebook.com/events/463266102638937/

  Demonstrationen finder sted på FN’s menneskerettighedsdag den 10. december og gælder desuden et værdigt liv med ytringsfrihed og menneskerettigheder i Vietnam, Tibet, Østturkestan og Hong Kong.

  Vi opfordrer folk til at møde op med A4-ark – enten blanke eller med budskaber.

  Desuden medbringer vi bannere, stearinlys, flag og plakater.

  Arrangører:

  Støttekomiteen for Vietnam
  Students for a Free Tibet- Denmark
  Dansk Selskab for Tibetansk Kultur
  Støttekomiteen for Tibet
  Viet Tan Danmark
  Medlemmer af Federation for a Democratic China