Tibetanere, uighurere, Hong Kong’ere, taiwanere og kinesere demonstrerer ved Kinas ambassade

Demonstration for et frit Tibet og et frit Kina

https://www.facebook.com/events/176169740467748/

For første gang i Danmark møder den kinesiske ambassade den 10. marts samlet modstand fra nogle af de folkeslag, der mest direkte undertrykkes eller trues af Kina. Vi protesterer sammen imod Kinas hensynsløse fremfærd, men også for at  vise, at alle de nævnte folkeslag og lande kunne leve fredeligt sammen med Kina, hvis blot de kinesiske ledere lod alle leve, som de vil.

Zumretay Arkin fra World Uyghur Congress i München besøger Danmark for at fortælle om genopdragelseslejre og total overvågning af uighurerne. Der bliver taler af Hong Kong-aktivisten Andrew Chan, formanden for Taiwan Corner, Michael Danielsen, og eksilkineseren Marion Chen fra Our Future House. Vi oplæser også den eksiltibetanske præsidents tale. Dansk politik repræsenteres af Christian Juhl (EL), Thomas Rohden (Dansk Kina-Kritisk Selskab) og Anders Storgaard, landsformand for Konservativ Ungdom.

Kina har i 71 år insisteret på at tvinge det kinesiske kommunistpartis vilje igennem. Det har ført til en endeløs række af menneskerettighedskrænkelser. Men ingen bliver venner gennem tvang. Venskab og fred kan kun eksistere på frivillig basis. Når de nævnte folkeslag repræsenteres ved demonstrationen på tirsdag, er det ikke som fjender af Kina, men som en illustration af, at den fredelige sameksistens, som Kina forgæves forsøger at opnå med tvang, udlever vi allerede selv gennem frivillighed, frihed og respekt for hinandens kulturelle og religiøse forskelle.

Vi står sammen om værdier som selvbestemmelse, demokrati, retssamfund og menneskerettigheder. Det er vores håb, at Kinas ledelse en dag må forstå, at den trussel, de opfatter os som, kun findes i dem selv og i det undertrykkende regime, som de opretholder med alle midler.

Demonstrationen er arrangeret af Støttekomiteen for Tibet og Dansk Selskab for Tibetansk Kultur og finder sted foran Kinas ambassade på Øregårds Alle 25 i Hellerup kl. 16.30-17.40. Vi går fra Hellerup Station kl. 16.00.

Demonstrationen er vores årlige markering af årsdagen for folkeopstanden i Lhasa den 10. marts 1959. I år er det desuden 70 år siden, at Kina invaderede den uafhængige centraltibetanske stat.

Demonstrationen markerer også Dansk Selskab for Tibetansk Kultur’s 35-års jubilæum.

Kunstneren Jens Galschiøt har venligt udlånt to bronzefigurer af Hong Kong-aktivister til os, som får plads på scenen.

Den kendte forfatter og komponist Henrik Strube underholder med musik og sang.

Med venlig hilsen

Anders Højmark Andersen

Formand, Støttekomiteen for Tibet

Grethe Sørvig

Formand,  Selskab for Tibetansk Kultur

 

Bliv aktiv - gør en forskel

Har du lyst til selv at gøre noget for tibetanernes sag? Støttekomiteen for Tibet har altid brug for nye aktive

Læs mere…

Betalingsoplysninger

Bank: reg.nr. 1551, kontonr. 2719134

MobilePay: 85230 (kan ikke anvendes i butikken)

 • 11 danske kandidater støtter Tibet

  Aktiv dansk deltagelse i Europa-Parlamentets arbejde for Tibet er på vej!

   Støttekomiteen for Tibet har opfordret kandidater til Europa-Parlamentsvalget til at love at støtte Tibet, hvis de bliver valgt. Det har 11 af kandidaterne gjort indtil nu. Dermed har danskerne fået mulighed for at stemme på en kandidat, der lover at:

  Læs mere…  
 • Tibets eksilpræsident Penpa Tsering besøger Danmark

  Pressemeddelelse, 2. maj 2023

  I eftermiddag bliver Tibets eksilpræsident (Sikyong) Penpa Tsering modtaget af repræsentanter fra det Tibetanske Samfund og danske Tibetforeninger i Københavns lufthavn. Han indleder hermed et 3-dages besøg i Danmark arrangeret af Støttekomiteen for Tibet i samarbejde med Office of Tibet i London.

  Det er Penpa Tserings første besøg i Danmark som præsident.

  Læs mere…  
 • Borgerforslag om verbalnoten til Kina
  Annuller regeringens verbalnote om Tibet!
   
  Underskriv borgerforslaget her: 
   
  Den 9. december 2009 anerkendte den danske regering for første gang Tibet som en del af Kina. Det skete gennem en såkaldt verbalnote, der også "modsatte sig” Tibets uafhængighed.
   
  Tibet har en historie, der går længere tilbage end Danmarks. Kina besatte Tibet ulovligt i 1950 og holder i dag landet i et jerngreb.
   
  Verbalnoten er i strid med folkeretten og med Danmarks forpligtelser og interesser. Den krænker desuden tibetanernes selvbestemmelsesret og modvirker en forhandlingsløsning. Læs uddybningen i selve forslaget.
   
  Støttekomiteen for Tibet forsøger nu at få Folketinget til at annullere verbalnoten. Det gør vi gennem dette borgerforslag. Vi håber, at du vil underskrive det og bede dine venner gøre det samme!
   
  Læs mere om verbalnoten her: http://www.tibetkomite.dk/verbalnoten-om-tibet